TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT 



Offf ce repede trec anii!!Parca mai ieri eram un copil ce visa sa fie MARE...mare greseala!Acum as da orice sa mai fiu din nou copil:(In fine....daca tot implinesc 32 de ani m-am gandit sa fac un tort diplomat care e rapid,gustos si foarte aspectuos.Asa ca m-am apucat de treaba.

Ingrediente :

  • 400 gr de piscoturi
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • 500 ml de lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • o conserva de ananas cu tot cu suc
  • 200 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 20 gr de gelatina
  • 1 esenta de lamaie                                                                                                                            
Mod de preparare:
 

Punem gelatina la hidratat in apa conform instructiunilor de pe plic.Apoi se pu intr-o craticioara laptele,faina,galbenusurile si zaharul.Se amesteca bine pentru a nu ramane cocoloase si pentru a iesi crema cat mai fina.Apoi se pune craticioara pe foc mic.Se amesteca incontinuu pentru a nu forma cocoloase.Cand s-a ingrosat o lasam sa de intr-un clocot doua si o oprim.O lasam sa se mai raceasca cca 10-15 minute si apoi se pune gelatina.Se amesteca pana se topeste.ATENTIE sa nu fie prea fierbinte ca se strica gelatina.Daca s-a racit prea mult si nu se topeste bine gelatina puneti craticioara la bain marie pana se mai incalzeste si se poate topi gelatina cum trebuie.Apoi o lasam sa se raceasca.Intre timp taiem fructele si le punem la scurs.Pregatim frisca.Cand s-a intarit punem crema racita treptat si apoi esenta de lamaie(daca nu va place o puteti inlocui cu esenta de vanilie,migdale etc).
Inmuiem piscoturile in zeama de la compot si le punem in picioare intr-o tava cu inel detasabil, cu partea cu zahar spre exterior.Apoi formam un blat din piscoturi.Punem crema peste, fructe,apasam un pic ca sa intre in crema si apoi continuam pana se termina crema.Deasupra ornam dupa imaginatia fiecaruia.
Si fiinca aveam multi invitati si cativa copilasi m-am gandit sa fac cantitate dubla si am facut 2 torturi.Celalalt l-am ornat in forma cu folie si deasupra am format blat din piscoturi.Cand s-a racit l-am rasturnat.
Iata DOVADA:)




Si am refacut-o si de ziua mamei
 Si o bucatica pentru voi;)!




Comments

Popular Posts