TARTA CU CARNE
TARTA CU CARNE
Am descoperit acum cativa ani o reteta extraordinar de buna de umplutura cu carne.Este extrem de gustoasa si aromata si merge pentru placinte cu carne,rulouri,pateuri sau tarte cu carne....este extraordinara!
Ingrediente pt.umplutura: 1/2 kg carne slaba de porc sau semigrasa amestecata cu carne de vitel sau cu piept de pui,100 g de ceapa,50 ml ulei , un ou, 25 gr faina,1/2 linguritza sare,cate un varf de cutit cu piper si ienibahar,marar,patrunjel,100 ml smantana.
Ingrediente pt.aluat:
- 300 gr faina
- o lingurita praf copt
- o lingurita sare
- 50-60 gr margarina topita
- 1 ou
- 3 linguri smantana
Aluatul pentru tarta:
Topim margarina. Intr-un bol amestecam
faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor
pana obtinem un aluat moale usor de modelat.Impartim aluatul a.i.sa avem si pentru a forma grilajul de deasupra.
Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava neunsa.
Umplutura:
Ceapa taiata marunt se caleste,2 minute, in ulei, se adauga carnea trecuta de 2 ori prin masina de tocat,sarea,piperul,ienibaharul,prajindu-se la foc mic, pana cand scade complet apa pe care o lasa carnea,amestecand din cand in cand, ca sa nu se arda ceapa. Se ia apoi de pe foc si, rece, se amesteca cu smantana, oul intreg, faina, cu frunze de patrunjel si marar taiate marunt, potrivind gustul de sare.(umplutura ajunge pentru o placinta coapta in tava de cca 40/26 cm sau pentru 3-4 rulouri sau pentru 70-80 de pateuri).
Daca va plac ciupercile puteti adauga 100g cand tocati carnea.Se prajesc apoi cu ceapa si se continua reteta ca mai sus.
Punem umplutura peste aluatul din tava, din restul de aluat facem cateva fasii pentru decor, ungem cu ou batut si presaram susan sau mac si bagam tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc mediu.
E delicioasa!!!Aluatul este crocant la exterior si fraged la interior.daca doriti sa fie moale acoperiti tarta cu o carpa umeda cand o scoateti din cuptor.Sper sa o incercati!
Comments
Post a Comment