BORS CU AFUMATURA

BORS CU AFUMATURA 

Cum nu ne plac decat ciorbele foarte acre am zis sa fac o ciorbita cu afumatura.
Ingrediente:
  • 1 kg coaste afumate,
  • 1 ceapa,
  • 2 morcovi,
  • 1 pastarnac,
  • 1 telina mica,
  • 3 cartofi mici,
  • 2 dovlecei,
  • 1 kg de bors,
  • sare,
  •  leustean
  • un ou
  • 1 lingura de malai
  • suc de rosii
Mod de preparare:

1. Spalam coastele, le portionam si le punem la fiert cu 2 litri de apa fierbinte.
Dupa vreo 40 de minute, pregatim zarzavatul: il curatam, spalam si taiem cubulete sau le dam pe razatoarea mare daca ne plac mai mult asa si le punem si pe ele la fiert.Punem capacul si le lasam la fiert inca 40-50 minute.Apoi punem borsul pus in prealabil sa dea in clocot.Mai lasam cateva minute adaugam sucul de rosii, lasam inca 3 minute si se adauga oul batut cu malaiul.Se vantura cu o furculita ca sa se formeze "zdrente".Mai lasam 2 minute si apoi stingem focul si adaugam leusteanul.
Pofta buna!


Comments

Popular Posts