TORT ARICI
TORT ARICI
Cand i-am taiat motul baietelului meu m-am tot gandit daca sa cumpar tort sau sa-i fac?!Si ce sa-i fac?copilasii la 2-3 ani nu prea apreciaza decat anumite forme poate...si Luca apreciaza daca are COCA,adica ciocolata:)))Asa ca in loc cu martipan din comert am preferat sa fac un mic tortuletz arici,care a fost foarte aromat si foarte apreciat.
Ingrediente
- 500 grame biscuiti populari,
- 3 linguri mari cu miere,
- 4 linguri cacao,
- 100 grame zahar,
- 3 pliculete zahar vanilinat,
- 1 lingurita scortisoara,
- 200 grame nuca de cocos,
- 50 grame unt,
- 2 esente de rom,
- 300 ml lapte,
- 3 linguri stafide.
- Pentru crema si pentru ornare:
- 1 cutie de mascarpone (250 grame),
- 50 grame zahar pudra,
- o cescuta de cafea pregatita,
- 2 linguri de cacao,
- cereale Viva(pentru tepi).
Intre timp se pregateste crema de mascarpone: branza se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute. Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza ariciului. Se intinde crema de mascarpone peste el, apoi se infig cerealele Viva, care imita tepii. Se pun ochii si nasul din aceleasi cereale.N-a aratat el prea profi dar a fost de EFECT si s-a mancat atat de rpede incat n-am apucat sa-i fac poza si in sectiune.
Sper sa-l incercati!
Comments
Post a Comment