TARTA CU MERE

Tarta cu mere


Ma cam saturasem de clasicele placinte cu mere,de vesnicele strudele cu mere...asa ca mi-am propus sa fac o tarta cu mere.






Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 200g unt
  • 80ml apa rece
  • 400g faina
  • sare
Pentru umplutura:
  • 1,5kg mere
  • 100g zahar
  • scortisoara
  • rom
  • 100g nuci


Mod de preparare:
Aluatul:
  • Se amesteca faina cu sarea impreuna cu untul rece taiat cubulete.
  • Se framanta adaugand din cand in cand apa rece pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
  • Apa si untul se folosesc reci, iar aluatul nu se framanta foarte mult.
  • Aluatul framantat se da la frigider sau congelator(daca doriti sa-l folositi intr-o alta zi).
Umplutura:
  • Intr-o oala, pe foc mic se calesc merele curatate si date pe razatoare, impreuna cu zaharul si scortisoara.
  • Merele se calesc pana cand le scade apa.
  • Se adauga romul si se lasa sa se raceasca complet.
Se scoate aluatul din frigider, se ia putin mai mult de jumatate din aluat, se intinde bine si se aseaza in tava pentru tarte.
  • Se adauga umplutura de mere.
  • Se intinde restul aluatului si se taie fasii pentru a face un grilaj deasupra umpluturii.
Eu am refacut la cateva zile reteta din cauza  ca s-a terminat imediat tarta;) si din cauza ca mie mi-a iesit aluat pt 2 tarte...acum pb ca depinde de diametrul formei.Si cum a avut succes am tot repetat reteta..asa k va dau doar cateva idei de design si va urez spor la treaba.Sper sa va placa!

Comments

Popular Posts