PRAJITURA CIOCOLATOASA
Prajitura ciocolatoasa
Ingrediente: 2 cioco cu lapte si 2 amaruie( eu am luat 4 milka)
3 oua
2 linguri de lapte
100 gr faina
un pachet de unt 65%grasime
un zahar vanilat
300 gr zahar
frisca lichida(eu am pus 1/2 cutie mica hulala)
nuci prajite optional
Se rupe ciocolata(una cu lapte si una amaruie) in bucati mici. Intr-o cratita,se pune pe foc la bain-marie untul( 150 gr) si bucatile de ciocolata. Se lasa igredientele sa se topeasca frumos.
Intr-un bol se bat galbenusurile de ou cu jumatate din cantitatea de
zahar. Se adauga galbenusurile peste ciocolata topita si se amesteca
usor. Apoi se adauga treptat si faina si se mai lasa un pic pe foc.
Cu ajutorul uni mixer,se amesteca albusurile de ou. se adauga treptat
si zaharul ramas. Se mixeaza ingredientele bine, pana se obtine o spuma
consistenta.
Se adauga albusul peste compozitia de ciocolata si se amesteca bine.
se toarna compozitia in tava si se da la cuptor si se lasa timp de 18-25
de minute la 180 de grade. Cat este la cuptor se prepara glazura.Tot pe
baie de aburi se pune ciocolata ramasa,untul si frisca.se amesteca pana
capata o consistenta lucioasa.se lasa un pic la repaos si se toarna
peste prajitura calda.Se orneaza dupa plac cu nuci prajite.Prajitura se
srveste la temperatura camerei.Dk va mai ramane si o pastrati in
frigider va trebui sa o scoateti cu 30 min inainte de a o consuma.Noi
n-am mai apucat..k n-am mai avut ce sa pastram;)
Comments
Post a Comment