PRAJITURA CIOCOLATOASA

Prajitura ciocolatoasa

CE-ati zice de o prajitura ciocolatoasa,rapida si....delicioasa?


Ingrediente: 2 cioco cu lapte si 2 amaruie( eu am luat 4 milka)
                    3 oua
                    2 linguri de lapte
                    100 gr faina
                    un pachet de unt 65%grasime
                    un zahar vanilat
                    300 gr zahar
                    frisca lichida(eu am pus 1/2 cutie mica hulala)
                    nuci prajite optional
Se rupe ciocolata(una cu lapte si una amaruie) in bucati mici. Intr-o cratita,se   pune pe foc la bain-marie untul( 150 gr) si bucatile de ciocolata. Se lasa igredientele sa se topeasca frumos.
Intr-un bol se  bat galbenusurile de ou cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga galbenusurile peste ciocolata topita si se amesteca usor. Apoi se adauga treptat si faina si se mai lasa un pic pe foc.
Cu ajutorul uni mixer,se amesteca albusurile de ou. se adauga treptat si zaharul ramas. Se mixeaza ingredientele bine, pana se obtine o spuma consistenta.
 Se adauga albusul peste compozitia de ciocolata si se amesteca bine. se toarna compozitia in tava si se da la cuptor si se lasa timp de 18-25 de minute la 180 de grade. Cat este la cuptor se prepara glazura.Tot pe baie de aburi se pune ciocolata ramasa,untul si frisca.se amesteca pana capata o consistenta lucioasa.se lasa un pic la repaos si se toarna peste prajitura calda.Se orneaza dupa plac cu nuci prajite.Prajitura se srveste la temperatura camerei.Dk va mai ramane si o pastrati in frigider va trebui sa o scoateti cu 30 min inainte de a o consuma.Noi n-am mai apucat..k n-am mai avut ce sa pastram;)

Comments

Popular Posts