PAINE DE CASA
PAINE DE CASA
Am facut painica de casa in nenumarate randuri si sub nenumarate forme....reteta e aceeasi depinde doar pt cate persoane faceti,dk vreti mai mica folositi jumatate din cantitate, dk vreti mai mare o dublati....1kg de faina ( nu o puneti pe toata k sa va ramana si cand o framantati),un plic de drojdie uscata sau un cub de drojdie proaspata, sare, o lingura de ulei,o lingura de zahar, apa calduta, ou pt uns si diverse seminte.Procedeul este simplu: dk folositi drojdie uscata o amestecati cu faina,zaharul si sarea.apoi adaugati apa treptat si uleiul si framantati.Coca nu trebuie sa fie prea tare k sa creasca painica frumos si sa nu se faca turtoi sa ne spargem capul cu ea.Dk folositi drojdie proaspata se pune cubuletul intr-un castronel si se freaca cu zahar. se lasa un pic sa se umfle.si apoi se amesteca cu restul ingredientelor ca la drojdia uscata.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Apoi se pune pe masa la
framantat si se pune in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu
hartie de copt si se lasa iar la crescut.Cand este gata se unge cu ou,
se da forma dorita si se pun optional seminte...Pofta buna!
Va atasez diverse forme de painica.
Comments
Post a Comment