PRAJITURA CU CIOCOLATA SI VANILIE

PRAJITURA DE NOAPTE

Este prajitura preferata a multor persoane dragi...




Ingrediente blat: 5oua, 5linguri de zahar, 5 linguri de ulei,2 linguri de faina,un zahar vanilat,praf de copt, cacao.
Ingrediente crema: 1 litru de lapte, un pachet de margarina-250 gr,cacao, 300gr de zahar, 3-4 zahar vanilat, 7-8 linguri de faina.

Preparare blat: albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza.apoi se incorporeaza peste albusuri.Se adauga faina, praful de coptsi cacaoa.Se pune la copt in tava unsa si tapetata cu faina.eu folosesc o tava mai mica dreptunghiulara.
Intre timp punem sa facem crema.In laptele rece se pune faina si se amesteca pana se desface faina.apoi adaugam zaharul si punem pe foc.amestecam in continuu pt ca altfel face cocoloase.sa nu uitam blatul in cuptor.il incercam ca la orice blat de pandispan, de tort..pana nu se mai ia nimic pe scobitoare.cand s-a ingrosat crema se stinge focul si se adauga margarina taiata cubulete.Apoi se da crema la rece si se mai amesteca din cand in cand ca sa nu faca coaja.Cand s-a racit blatul se taie in 2.Se pune prima foaie in tava.In crema racita se adauga zaharul vanilat.Apoi se pune jumatate din crema peste blat, apoi celalalt blat.In crema ramasa se adauga cacao si se pune peste blat.Se poate orna prajitura fie cu nuca de cocos fie cu fulgi de ciocolata pentru un aspect si un gust mai bun.Pofta buna.


Comments

Popular Posts