SUPA CREMA DE DOVLEAC

SUPA CREMA DE DOVLEAC


La cererea sotului m-am hotarat sa fac o supa crema de dovleac.Nu eram prea incantata de idee cand m-am apucat, insa mi-a placut rezultatul final si ca aspect si ca gust:)
Ingrediente:
600 g dovleac,fara coaja sau seminte
250 g cartofi
200 ml smanatana
1 litru de stock de legume
1 ceapa
o lingurita de ghimbir ras
1/2 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita de chilli
100 gr unt
1 galbenus
Se curata legumele.Ceapa se taie julien iar cartoful si dovleacul cubulete.Ceapa se soteaza in unt.Se adauga apoi si dovleacul si cartofii si se mai lasa 4-5 minute.Se pune apoi stockul de legume si ghimbirul ras.
Pana fierb legumele se amesteca smantana cu galbenusul de ou( acest amestec am aflat ca se numeste de fapt LIEZON).
Dupa ce au fiert legumele se paseaza cu un blender pana se obtine o spuma cremoasa.Se pune dupa gust sare,chilli si scortisoara.
Supa se serveste ornata cu liezon-ul si cu crutoane(eu am facut crutoane cu ulei de masline si usturoi.au mers de minune cu gustul dulceag-picant al supei).

Comments

Popular Posts