GOGOSI PUFOASE

GOGOSI PUFOASE




Baietelul meu a avut o perioada cand ma punea sa-i fac gogosi in fiecare zi...Asa ca am tot incercat diverse retete pana am ajuns la una pe care o pastrez si o fac atunci cand avem pofta.Unii spun ca se numesc gogosi berlineze...asa o fii:)!Cert este ca sunt foarte pufoase si foarte bune.
Ingrediente:
Lapte 270 ml
Zahar 60 g
Drojdie proaspata 25 g
Galbenusuri de ou 2 buc
Coniac(sau Brendy) 1 linguri optional
Esenta de vanilie 1 buc
Sare 0.25 lingurite
Unt 45 g unt moale la temperatura camerei
Faina alba calitate superioara 500 g
Ulei de floarea soarelui 1 l pentru prajit
Zahar pudra 2 linguri
plus daca vreti cu ceva sa le umpleti : gem,finetti etc
 Laptele cald se amesteca cu zaharul si drojdia.Apoi se adauga galbenusurile, coniacul, vanilia si sarea -se amesteca bine totul cu un tel.Se adauga untul si se amesteca pana se desface in compozitie.Apoi se adauga faina.Se omogenizeaza bine.Framantam bine aluatul pe masa infainata.Apoi se pune intr-un bol, se acopera si se lasa la crescut cca 1 h.
Reteta  originala era sa impartim aluatul in 20 de bucati si sa le punem la crescut pe hartie de copt.Am incercat insa e prea migalos si ies cam mari gogosile....asa ca apelam la metoda clasica si intindem o foaie, o taiem cu forma sau cu paharul infainat.Le lasam apoi acoperite sa creasca inca o ora si apoi le prajim in uleiul incins bine.Focul trebuie sa fie mediu pentru ca se fac foarte repede.Se scot pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.Apoi se dau prin zahar pudra sau se umplu cu gem,crema de lapte,finetti etc.
Sunt foarte bune si usor de facut.Mai mult dureaza sa stea la crescut:)
Sper sa le incercati!

Comments

Popular Posts