PLACINTA CU DOVLEAC
PLACINTA CU DOVLEAC
V-am mai spus ca placinte ca bunica mea nu face nimeni?!V-am mai spus si o sa repet de cate ori voi avea ocazia :D si de cate ori am ocazia sa ma mandresc cu asta,cu atat mai mult cu cat bunica mea inca traieste si inca ma mai pot bucura din cand in cand de placintele ei >3
Ingrediente pt foi(2 tavi de placinta):
- 2 cani cu apa
- un varf de cutit de sare
- ulei
- faina(cca 650 gr)
- 500 gr dovleac
- zahar(in functie de cat de dulce este dovleacul si in functie de cat de dulce va place)
- 1 plic de zahar vanilat
- un varf de lingurita de scortisoara
Apoi se pregatesc foile:
se pune apa usor calduta sau la temperatura camerei cu 2 linguri de ulei si sarea.Se adauga treptat faina pana iese o coca maleabila.Se imparte coca in 2 si fiecare bucata in 4 bucati mai mici.Apoi fiecare bucatica se intinde foaie de dimensiunea unei farfurii.Se suprapun cele 4 foi,unganduse cu ulei intre ele.La fel se procedeaza si cu celelalte 4 bucati.Se lasa sa se odihneasca 15 min.Se intinde apoi o foaie subtire(cam cat dimensiunea unei mese normale de bucatarie pt 4 persoane)
Se stropeste cu putin ulei si se pune umplutura.
Se ruleaza,se taie si se pune in tava pe hartie de copt sau in tava unsa cu ulei.
Comments
Post a Comment