CHEC PUFOS CU "DE TOATE"

CHEC PUFOS CU "DE TOATE"

      Ai mei nu sunt chiar fani chec,depinde de chef ;)) Cateodata se bat pe el iar altadata nici nu se ating.Insa eu ma declar fana chec cu multa nuca!!!!Astfel incat azi m-am gandir sa fac checul preferat dar cu ceva in plus.Sa vedem de ce avem nevoie:
   Ingrediente  :
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar(250 ml)
  • 1 cana de faina
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri apa(lapte)
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 50gr nuci taiate marunt
  • 1 lingurita rasa de cacao
  • 50 gr fructe congelate(eu am avut visine si afine)
  • 50 gr crema de ciocolata(optional)-eu am avut ramasa de la fursecuri (vezi reteta fursecuri cu ciocolata)
  • coaja de lamaie/portocala/vanilie (optional)
      Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu 2 linguri de zahar.Galbenusurile se bat cu cele 6 linguri de apa,zeama de lamaie,apoi se adauga restul de zahar si treptat uleiul.Albusurile se incorporeaza cu galbenusurile apoi se adauga faina treptat.Acum se poate adauga coaja de lamaie/portocala vanilia.
1/3 din compozitie se amesteca cu cacaoa si cu nucile.
  Se pune in forma unsa ulei si tapetata cu faina jumatate din compozitia simpla,apoi cea cu cacao,se adauga si restul de compozitie alba,apoi fructele congelate si crema(trebuie congelata inainte,ca sa fie foarte tare pentru ca altfel se lasa la fundul checului si se zahariseste)in mijloc pe toata suprafata checului,astfel incat sa aiba fiecare bucatica de chec si putina crema.Se acopera cu compozitie ca sa creasca frumos si se baga la cuptor.Eu am lasat 10 minute la 140 si apoi cca 15 min la 120 gr C,insa fiecare isi cunoaste cuptorul si stie cum e mai bn ;)








Comments

Popular Posts