FURSECURI FRAGEDE CU CIOCOLATA
FURSECURI FRAGEDE CU CIOCOLATA
Pentru ca am facut ieri fursecuri fragede cu dulceata, am mai pastrat o bucata de coca in frigide gandindu-ma ca si-asa sunt foarte multe fursecuri,mai ales ca ai mei nu se omoara cu ele,musafiri nu avem...Asa ca azi am scos coca frumos din frigider, am lasat-o un pic sa se inmoaie si m-am apucat sa fac fursecuri.Daca nu stiti ce va trebuie pentru coca va rescriu reteta.
Ingrediente(daca aveti musafiri va sfatuiesc sa faceti reteta dubla fata de cat am facut eu):
Amestecam untura cu zaharul+oua+praful de sare+coaja de lamaie/portocala/zahar vanilat.Apoi se adauga treptat faina pana rezulta un aluat tare dar foarte maleabil.Intindem o foaie(atentie ca avem o coca sfaramicioasa dar o modelam atat cu merdeneaua cat si cu mana)si decupam formele dorite.
Eu am folosit o merdenea pentru pasta de zahar,martipan ca sa nu fie dreapta foaia insa puteti sa o lasati ca atare.
Aceasta este merdeneaua de care va ziceam :)
Crema:
1 cana de zahar(250 gr)
1 pachet de unt
2 oua
esenta de rom sau migdale
cacao
Se freaca la bain-marie pana se topeste zaharul si se tine la rece inainte de a fi folosita.
Fursecurile reci se umplu cu crema si se dau la rece.Sunt foarte fragede iar a 2-a zi,daca mai raman vor fi si mai bune.
Sper sa incercati reteta mai ales de sarbatori!
Spor la gatit si astept poze cu rezultatele voastre :-*
Pentru ca am facut ieri fursecuri fragede cu dulceata, am mai pastrat o bucata de coca in frigide gandindu-ma ca si-asa sunt foarte multe fursecuri,mai ales ca ai mei nu se omoara cu ele,musafiri nu avem...Asa ca azi am scos coca frumos din frigider, am lasat-o un pic sa se inmoaie si m-am apucat sa fac fursecuri.Daca nu stiti ce va trebuie pentru coca va rescriu reteta.
Ingrediente(daca aveti musafiri va sfatuiesc sa faceti reteta dubla fata de cat am facut eu):
- 250gr untura
- 120 gr zahar(daca nu le vreti foarte dulci puteti pune doar 90-100)
- 1 zahar vanilat
- 2 oua
- un praf de sare
- coaja de lamaie/portocala/zahar vanilat
- faina cat cuprinde(cca 500 gr)
Amestecam untura cu zaharul+oua+praful de sare+coaja de lamaie/portocala/zahar vanilat.Apoi se adauga treptat faina pana rezulta un aluat tare dar foarte maleabil.Intindem o foaie(atentie ca avem o coca sfaramicioasa dar o modelam atat cu merdeneaua cat si cu mana)si decupam formele dorite.
Eu am folosit o merdenea pentru pasta de zahar,martipan ca sa nu fie dreapta foaia insa puteti sa o lasati ca atare.
Aceasta este merdeneaua de care va ziceam :)
Crema:
1 cana de zahar(250 gr)
1 pachet de unt
2 oua
esenta de rom sau migdale
cacao
Se freaca la bain-marie pana se topeste zaharul si se tine la rece inainte de a fi folosita.
Fursecurile reci se umplu cu crema si se dau la rece.Sunt foarte fragede iar a 2-a zi,daca mai raman vor fi si mai bune.
Sper sa incercati reteta mai ales de sarbatori!
Spor la gatit si astept poze cu rezultatele voastre :-*
Comments
Post a Comment