PAINE CU MASLINE
PAINE CU MASLINE
Cum sa nu iti placa mirosul de paine calda,cum sa nu adori coaja crocanta si miezul moale si aromat?Deci sa trecem la treaba atunci :)
Ingrediente:
- 500 de gr faina(de preferat este sa fie cat mai naturala,de moara,fara aditivi daca nu sa fie 480.550,650)
- un pliculet de drojdie uscata
- o lingura de zahar
- o lingurita de sare(atentie daca nu vreti sa puneti masline sau sunt nesarate maslinele pe care vreti sa le folositi atunci trebuie sa puneti 10 gr de sare )
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 250 ml apa
- 50 gr masline( pentru o aroma intensa ar fi ideal sa folositi masline deshidratate,de buna calitate)
Se amesteca faina cu drojdia,zaharul si sarea.Se adauga apoi apa calduta.Se framanta bine.Apoi se adauga treptat uleiul de masline si se framanta circa 10 minute.La sfarsit se adauga si maslinele taiate marunt.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul,intr-un vas acoperit cu folie de plastic si cu un prosop.
Apoi framantam putin pe blatul infainat cu putina faina,dam forma si punem intr-o craticioara tapetata cu hartie de copt.
Lasam la crescut inca 30-40 minute.Intre timp preincalzim cuptorul la 220 grade C.Punem inauntru un ibric sau alta craticioara cu apa.
Bagam painea cu capacul pus la cratita.Lasam cca 35 de minute, dupa care luam capacul si scoatem si ibricul.Lasam sa se rumeneasca bine.
Scoatem painica si o punem pe un gratar la racit.Apoi se poate taia.
Eu nu am rezistat tentatiei si am taiat-o asa fierbinte....
Asa arata cand s-a racit...Delicioasa! Sper sa incercati reteta mea si sa trimiteti poze cu rezultatele ;)
Comments
Post a Comment