CORNURI APERITIV CU SUNCA SI CASCAVAL
CORNURI APERITIV CU SUNCA SI CASCAVAL
Suntem mereu atrasi de foietaje de covrigi,ne imbie mereu diverse lucruri cand iesim la plimbare si in general copiii ne cer sa le luam ce vad.Azi m-am gandit sa fac niste cornuri foarte bune dintr-un foietaj care merge si pentru placintele foietate si pt cremwusti sau carnaciori in aluat.Voi reveni cu poze si pentru ele,insa acum sa vedem ce ne trebuie pentru cornuri.
Ingrediente:
150 gr smantana grasa(20%)
120 gr unt
160 gr faina
3 grame de sare
100 gr cascaval
60 grame sunca/muschiulet sau ce mezel doriti
galbenus+smantana- o lingura pentru uns
seminte pentru presarat pe deasupra.
Untul rece+ smantana rece+faina se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza bine si apoi foarte putin cu mana pe blatul infainat.Se pune apoi aluatul la rece pentru minim o ora.Cand ma grabesc il bag doar 15 minute la congelator :D
Apoi impartim coca in doua si intindem cate un cerc pe care il taiem in 8 bucati.Punem umplutura si rulam.
Atentie sa prindeti bine capetele si sa fie un cascaval mai bun calitativ pentru ca altfel va curge.Punem apoi cornurile in tava tapetata cu hartie de copt le ungem si presaram semintele dupa gustul fiecaruia.
Se coc la 160 grade C circa 25 minute,pane se rumenesc.Atentie,daca le doriti mai moi(gen forneti) sa nu le lasati prea mult pentru ca ies mai crocante ;)
Sper sa le incercati pentru ca sunt o alternativa mult mai ieftina,mai sanatoasa si mai gustoasa decat la patiserii!
Comments
Post a Comment