GOGOSI PUFOASE CU CIOCOLATA
Nu stiu altii cum sunt dar eu....ma declar FANA inraita ciocolata!!!Si cum sa fac gogosi fara ciocolata?Chiar asa,nu?Nu se poate ;)) Asa ca am pregatit repede ingredientele si m-am apucat sa fac gogosi.Gogosile aceste ies pline,indiferent ca sunt simple sau umplute,sunt pufoase si raman asa si a 2-a zi.
Ingrediente:
- faina tip 000 - 500 gr
- lapte 250 ml
- unt 80 gr
- drojdie uscata 1 pliculet
- zahar 4 linguri
- sare un praf
- 2 galbenusuri(sau oua intregi dar nu se vor mai mentine la fel de pufoase)
- coaja de lamaie sau portocala/zahar vanilat/rom
- ciocolata Nestle dessert
Amestecam intr-un bol faina,sarea si drojdia.Laptele si zaharul se pun pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul.Se toarna apoi caldut peste faina.Se adauga si cele 2 galbenusuri si aromele alese.Se framanta pana se incorporeaza si apoi se adauga treptat untul(la temperatura camerei)si se framanta sa se incorporeze bine.Se acopera cu folie de plastic si cu un prosop si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Apoi se intinde foaie,pe blatul usor infainat.Daca doriti gogosi simple lasati foaia de cca 1 cm,daca doriti sa le faceti cu ciocolata o intindeti putin mai mult,de cca 0.5-07 cm si de diametru putin mai mare.La cele cu ciocolata se pune patratul de ciocolata in mijloc si apoi se aduc marginile peste si se aplatizeaza usor cu mana formandu-se din nou un cerc si se pun la crescut cu partea LIPITA in jos.Se mai lasa la crescut cca 10-15 minute,nu mai mult pentru ca apoi cresc prea mult si ies goale la interior.
Se coc in baie de ulei.Se scot pe hartie absorbanta si apoi se pudreaza cu zahar.
Sper sa le incercati pentru ca sunt delicioase si...creeaza dependenta :D!
Va las cateva poze din diferitele ocazii cand am facut,poze facute pe repezeala asa ca scuzati,va rog calitatea lor!
Comments
Post a Comment