JELEU-COCKTAIL ALCOOLIC
JELEU-COCKTAIL ALCOOLIC
Vecina mea m-a servit ieri pentru a doua oara cu un jeleu in coji de lamai si portocale.Prima data nu prea m-a dat pe spate,ca sa fiu sincera...insa ieri m-a cucerit maxim!!!Am cerut reteta si imediat m-am apucat de treaba.Am modificat reteta astfel incat sa fie ce-mi doream:un cocktail alcoolic transformat in jeleu.
Ingrediente:
-pentru jeleu de lamaie:
200 ml suc de lamaie(atentie ca avem nevoie si de coji)
50 ml suc de portocale
100 ml apa
100ml vodka(eu am folosit Brancoveanu-vin ars)
200 gr zahar
25 gr gelatina
-pentru jeleul de portocale
350 ml suc de portocale
50 ml suc de lamaie
100 ml vodka(eu am folosit Brancoveanu-vin ars)
200 gr zahar
25 gr gelatina
Intai taiem in 2 lamaile si portocalele.Incepeti cu cate 4-5.Stoarceti-le usor ca sa nu se rupa coaja si vedeti cat suc rezulta si in functie de asta mai taiati sau nu.Dupa ce le stoarceti,curatati cojile de pielite cu o lingurita.Trebuie sa arate asa:
Apoi se pun toate ingredientele intr-o craticioara,separat pentru fiecare jeleu :D se amesteca si se lasa 10-15 minute ca sa se hidrateze gelatina.Apoi se pun pe foc si se amesteca pana dau intr-un clocot..nu sa fiarba in clocote pentru ca isi pierde proprietatile gelatina!!!!
Se lasa 30 de secunde -1 minut ca sa se racoreasca.Intre timp asezam cojile de lamai si portocale intr-o tava cu pereti inalti ca sa poata sa stea stabil si sa nu curga jeleul.Se toarna apoi in fiecare in parte.Daca va mai ramane jeleu puteti pune in forme speciale de jeleu sau in cele de silicon pentru gheata(eu asa am folosit inimioarele :).Le lasat sa se raceasca si le bagati la rece.Cand se intaresc le puteti taia.Sunt delicioase!Eu am mai facut inca o portie din fiecare pentru ca s-au devorat imediat :D
Vecina mea m-a servit ieri pentru a doua oara cu un jeleu in coji de lamai si portocale.Prima data nu prea m-a dat pe spate,ca sa fiu sincera...insa ieri m-a cucerit maxim!!!Am cerut reteta si imediat m-am apucat de treaba.Am modificat reteta astfel incat sa fie ce-mi doream:un cocktail alcoolic transformat in jeleu.
Ingrediente:
-pentru jeleu de lamaie:
200 ml suc de lamaie(atentie ca avem nevoie si de coji)
50 ml suc de portocale
100 ml apa
100ml vodka(eu am folosit Brancoveanu-vin ars)
200 gr zahar
25 gr gelatina
-pentru jeleul de portocale
350 ml suc de portocale
50 ml suc de lamaie
100 ml vodka(eu am folosit Brancoveanu-vin ars)
200 gr zahar
25 gr gelatina
Intai taiem in 2 lamaile si portocalele.Incepeti cu cate 4-5.Stoarceti-le usor ca sa nu se rupa coaja si vedeti cat suc rezulta si in functie de asta mai taiati sau nu.Dupa ce le stoarceti,curatati cojile de pielite cu o lingurita.Trebuie sa arate asa:
Apoi se pun toate ingredientele intr-o craticioara,separat pentru fiecare jeleu :D se amesteca si se lasa 10-15 minute ca sa se hidrateze gelatina.Apoi se pun pe foc si se amesteca pana dau intr-un clocot..nu sa fiarba in clocote pentru ca isi pierde proprietatile gelatina!!!!
Se lasa 30 de secunde -1 minut ca sa se racoreasca.Intre timp asezam cojile de lamai si portocale intr-o tava cu pereti inalti ca sa poata sa stea stabil si sa nu curga jeleul.Se toarna apoi in fiecare in parte.Daca va mai ramane jeleu puteti pune in forme speciale de jeleu sau in cele de silicon pentru gheata(eu asa am folosit inimioarele :).Le lasat sa se raceasca si le bagati la rece.Cand se intaresc le puteti taia.Sunt delicioase!Eu am mai facut inca o portie din fiecare pentru ca s-au devorat imediat :D
Comments
Post a Comment