BACLAVA TURCEASCA CU NUCA SI FISTIC
BACLAVA TURCEASCA CU NUCA SI FISTIC
Dulce.acrisor,crocant,moale=PERFECTIUNE! Sotul meu este fan baclava asa ca am vrut sa-i fac o surpiza si am pregatit o baclava insiropata si aromata de nu te mai puteai opri din mancat :D
Ingrediente:
foi de placinta(1 pachet)
nuci+fistic 400 grame
unt 200 gr(82% grasime)
zahar alb 200 gr
zahar brun 50 gr
scortisoara 1 lingura
Sirop: un litru de apă, o cană de zahăr brun, 4 linguri de miere(optional),o păstaie de vanilie, zeamă de la o lamaie mare(mai putin daca va place sa fie foarte dulce si doar cu o mica tenta de acru),
Mod de preparare:
Intai macinam nucile si fisticul.Eu nu le-am amestecat pentru ca am vrut sa pun deasupra doar fistic :D.Se topeste apoi untul la bain marie.Nucile se amesteca cu zaharul alb+zaharul brun+scortisoara.
Se unge tava in care facem baclavaua cu putin unt.Eu am pus intai 5 foi,unse fiecare cu unt si am lasat sa acopere marginile tavii pentru ca la sfarsit sa le trag deasupra.Se pune umplutura si apoi cate 2 foi unse.Intre cele"cate 2 foi"se pune umplutura mai cu simt de raspundere!
Apoi ultimele 2 foi,se ung cu unt se ung si marginile ramase de la primele foi,se aduc spre interior se pensuleaza inca o data,se portioneaza si se baga la cuptor la 180 grade C pentru cca.30-40 minute.
Cat timp se coace baclavaua se pregateste siropul.Se pun toate pe foc in afara de miere.Se lasa la foc mic.Cand este gata baclavaua se ia si siropul de pe foc,se scoate pastaia de vanilie,se adauga mierea si se toarna peste baclava.Ca sa se absoarba mai bine siropul este indicat sa fie atat baclavaua cat si siropul fierbinti.
Comments
Post a Comment