PLACINTA CU DOVLEAC

PLACINTA CU DOVLEAC

        Pentru ca a venit frigul si toamna bogata ne ofera atatea si atatea variante de-a face bunatati m-am gandit sa folosesc un dovleac din curte de la mamaie >3
       Intai sa pregatim foaia pentru ca necesita sa stea la frigider minim o ora!!

       Ingrediente:
  • apa minerala 12 linguri mari (sau 15-16 linguri medii)
  • ulei  12 linguri mari (sau 15-16 linguri medii)+cca 100 ml pt uns foaia
  • un praf de sare
  • faina cca 800 gr(faina in total cu tot cu faina care intra la uns foaia si intins)
     Se masoara intai apa si uleiul intr-un castron,se adauga sarea si apoi se adauga treptat faina pana obtinem o coca moale,dar care nu se lipeste.
 Se intinde apoi o foaie cat puteti de mare pe blatul infainat.Intr-un castron se amesteca 100 ml ulei cu faina pana se obtine o consistenta ca de smantana.Apoi se unge foaia cu aceasta.


       Se ruleaza,se pune intr-o tava sau direct in folie alimentara si se baga apoi in frigider pentru o ora cel putin.



 Umplutura(se poate face si cu mere,gutui..)
  • dovleac cca 400 gr
  • zahar 150 gr
  • unt 50 gr
  • scortisoara un varf de cutit sau mai mult, in functie de gust
      Dovleacul se curata,se da pe razatoarea mare,se scurge putin de zeama si se caleste in putin unt pana scade sucul putin.(atentie nu de tot pentru ca astfel iese prea seaca si nu se mai simte gustul dovleacului cum trebuie).Se adauga zahar dupa gust si scortisoara cand dovleacul este rece.
Se scoate foaia din frigider,se imparte in 2 si se intind foile.Se unge taba cu putin unt sau ulei,se pune o foaie,umplutura si iar foaie.Se trece putin lama cutitului pentru a portiona inainte de a baga tava la cuptor.Se coace aprox 40 min la 180 gr C.






























Comments

Popular Posts