PLACINTA CU DOVLEAC
PLACINTA CU DOVLEAC
Pentru ca a venit frigul si toamna bogata ne ofera atatea si atatea variante de-a face bunatati m-am gandit sa folosesc un dovleac din curte de la mamaie >3
Intai sa pregatim foaia pentru ca necesita sa stea la frigider minim o ora!!
Ingrediente:
- apa minerala 12 linguri mari (sau 15-16 linguri medii)
- ulei 12 linguri mari (sau 15-16 linguri medii)+cca 100 ml pt uns foaia
- un praf de sare
- faina cca 800 gr(faina in total cu tot cu faina care intra la uns foaia si intins)
Se intinde apoi o foaie cat puteti de mare pe blatul infainat.Intr-un castron se amesteca 100 ml ulei cu faina pana se obtine o consistenta ca de smantana.Apoi se unge foaia cu aceasta.
Se ruleaza,se pune intr-o tava sau direct in folie alimentara si se baga apoi in frigider pentru o ora cel putin.
Umplutura(se poate face si cu mere,gutui..)
- dovleac cca 400 gr
- zahar 150 gr
- unt 50 gr
- scortisoara un varf de cutit sau mai mult, in functie de gust
Se scoate foaia din frigider,se imparte in 2 si se intind foile.Se unge taba cu putin unt sau ulei,se pune o foaie,umplutura si iar foaie.Se trece putin lama cutitului pentru a portiona inainte de a baga tava la cuptor.Se coace aprox 40 min la 180 gr C.
Comments
Post a Comment