PAINE FLOARE CU CASCAVAL
Cum sunt mare fana paine..da stiu mai putina paine ca prosteste sau ingrasa :D :)..m-am hotarat sa fac repede azi o painica pufoasa cu cascaval ca sa mancam cu ardei umpluti!!!
Iata de ce avem nevoie :
- 500
gr de faina
- cca 250-280 ml apa
- 4linguri de ulei de masline
- o lingurita
cu varf de sare
- o lingura de zahar
- un plic de drojdie uscata
- 150gr
cascaval ras
- seminte
- galbenus+smantana pt.uns
Se amesteca
faina+drojdia+sarea+zaharul.Se adauga apa calduta si
uleiul si se framanta pana se incorporeaza bine.Daca mai e nevoie se
adauga apa.Coca trebuie sa fie mai moale si elastica.Se adauga si
cascavalul.se framanta 1 min si se lasa la crescut pana isi dubleaza
volumul Apoi se pune pe blatul de lucru infainat.se framanta putin pana
devine un aluat legat se taie in 8(injumatatim mereu bucatile)si se pun
in tava la crescut pt min 30 min.Cand au crescut se ung cu
galbenusul+smantana(o lingura cu varf).si se presara
seminte(optional).Se coace la 175° pt cca 25 min.
Va mai atsez cateva poze si sper sa incercati reteta!
Comments
Post a Comment