PAINE FLOARE CU CASCAVAL

       Cum sunt mare fana paine..da stiu mai putina paine ca prosteste sau ingrasa :D :)..m-am hotarat sa fac repede azi o painica pufoasa cu cascaval ca sa mancam cu ardei umpluti!!!
Iata de ce avem nevoie :
  • 500 gr de faina
  • cca 250-280 ml apa
  • 4linguri de ulei de masline
  • o lingurita cu varf de sare
  • o lingura de zahar
  • un plic de drojdie uscata
  • 150gr cascaval ras
  • seminte
  • galbenus+smantana pt.uns 
      Se amesteca faina+drojdia+sarea+zaharul.Se adauga apa calduta si uleiul si se framanta pana se incorporeaza bine.Daca mai e nevoie se adauga apa.Coca trebuie sa fie mai moale si elastica.Se adauga si cascavalul.se framanta 1 min si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul Apoi se pune pe blatul de lucru infainat.se framanta putin pana devine un aluat legat se taie in 8(injumatatim mereu bucatile)si se pun in tava la crescut pt min 30 min.Cand au crescut se ung cu galbenusul+smantana(o lingura cu varf).si se presara seminte(optional).Se coace la 175° pt cca 25 min.
  Va mai atsez cateva poze si sper sa incercati reteta!


 

Comments

Popular Posts