PIZZA CU BLAT SUBTIRE
Pentru ca baietelul meu este fan pizza m-am hotarat sa fac pizza insa sa poata manca si fetita mea care are 1 an si 9 luni :D.Deci sa ne apucam repede de treaba ;)
Ingrediente(2 blaturi mari de pizza):
- drojdie uscata -1 pliculet sau 25 de grame de drojdie proaspata(eu o prefer pe cea uscata pentru ca e mai rapida)
- apa - 300 ml apa la temperatura camerei
- ulei de masline -2-3 linguri
- faina cca 600 gr(eu folosesc de obicei faina de moara sau 550,650)
- o jumatate de lingurita de sare
- o lingurita de zahar
Se pune apa intr-un castron,se adauga sarea+zaharul+uleiul, apoi jum din cantitatea de faina amestecata cu drojdia si incepe sa se amestece si sa se framante adaugandu-se traptat si din restul fainii pana iese un aluat elastic.Se acopera vasul cu folie si un prosop si se lasa la crescut cca o ora sau pana isi dubleaza volumul.Apoi se intinde pe blatul de lucru cu mainile un blat subtire.Se poate pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau malai(mie imi place mai mult cu malai pentru ca se formeaza o crusta crocanta in genul celor de la Jerry's pizza) sau pe hartie de copt, sau daca detineti o piatra pentru pizza ar fi ideal :D (piatra ar trebui incalzita in prealabil).
Sper sa incercati reteta si sa ne trimiteti poze cu rezultatul :D
Comments
Post a Comment