CORNURI PUFOASE
CORNURI PUFOASE
Trebuie sa recunosc ca-mi place sa gatesc,ca sunt in lumea mea dar si ca imi place sa mananc :D Asa ca azi am avut pofta de niste cornuri bune,aromate si pufoase umplute cu ciocolata amaruie,cu magiun si nuci,cu gem de mure si simple.
Ingrediente(24 de cornuri mi-au iesit mie insa nu le-am cantarit ca sa fie toate egale):
- faina 000 sau speciala pentru cozonaci cca 500 gr+100 gr la intins foile
- lapte 250 ml
- unt /margarina150 gr
- drojdie uscata un pliculet
- un praf de sare
- 2 oua+ un galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte pentru uns
- coaja de lamaie sau portocala
- 1lingura de ulei
- zahar 120 gr
Apoi se imparte coca in 3.Se formeaza cercuri de aprox 1/2cm grosime.
Se imparte in 8 si se pune umplutura.
Se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.Se lasa la crescut o ora.Se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se baga in cuptor la 160 grade C.
Se urmaresc pentru ca se vor rumeni foarte repede.Ideal este sa nu fie prea rumene pentru ca ies prea uscate.
Cele cu ciocolata au iesit cam BRUNETE ;)
Si sectiuni cu pufoseniile mele
cu magiun si nuci
cu dulceata de mure
cu ciocolata amaruie(am folosit Poiana insa recomand nestle dessert este cea mai buna)
Sper sa incercati reteta si sa imi trimiteti poze cu rezultatele.Cu siguranta le veti reface ;)
Comments
Post a Comment