PAVLOVA CU LEMON CURD
PAVLOVA CU LEMON CURD
Pentru ca o aveam in cap de mult timp sa o fac si pentru ca am prins putin timp am incropit repede o merengue cu crema fina de lamaie.
Pentru foaie reteta e aceeasi: 6 albusuri+zahar(2* greutatea albusurilor)zeama de la 1/4 lamaie medie.Albusuri+zahar se amesteca pana se topeste zaharul si din cand in cand se mai pune zeama de lamaie.Bezeaua trebuie sa fie lucioasa si sa se intinsa ca un mot acesta mentinandu-se asa.
Pentru crema, Laura Sava a fost inspiratia mea si a iesit o crema super mega delicioasa ;)))
Ingrediente:
– 3 lamai mari
– 150 g zahar
– 100 g unt
– 4 oua potrivite
– un praf de sare
Mod de preparare:
Se spala foarte bine lamaile cu apa fierbinte. Se rade coaja uneia dintre ele (cu coaja cea mai frumoasa) pe razatoarea fina. Aveti grija sa nu radeti si partea alba!!! Se stoarce sucul celor trei lamai.
Untul, lasat cu cateva ore inainte la temperatura camerei, se bate cateva secunde, cu mixerul, intr-un bol inalt. Se adauga zaharul si se bat impreuna 1-2 minute sau pana cand se spumeaza usor. Se adauga apoi ouale (de asemenea, scoase din timp din frigider), unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Se presara sarea (cat luati cu trei degete). Se toarna sucul de lamaie in compozitie si coaja rasa si se amesteca totul foarte bine.
Deasupra puteti orna dupa gustul si imaginatia d-voastra!!Sper sa o incercati!
PS:nu folositi toata crema pentru pavlova....este muuuult prea multa :D
Comments
Post a Comment