CHEC PUFOS CU SFECLA ROSIE SI NUCI
CHEC CU SFECLA ROSIE SI NUCI
Pentru ca aveam in gand de ceva vreme un tort cu blatul si siropul de
sfecla rosie si pentru ca tot am avut azi sfecla fiarta(de la salata pt
iarna :D
)am incropit repede un checulet cu nuci.niste sos de caramel...a fost
exact cum ma asteptam:si-a schimbat culoarea dupa coacere insa gustul e
sublim!!!
Ingrediente:
- 4 oua.
- o mana de nuci.
- 4linguri de ulei.
- 4 linguri de zahar.
- 4linguri faina.
- praf de copt.
- coaja de lamaie.
- 1 sfecla rosie fiarta si facuta piure.
- zahar vanilat
- si optional sos de caramel(200 gr de zahar+50 ml apa se pun pe foc pana se caramelizeaza apoi se adauga 100gr unt si 100ml smantana pt frisca)
Se bat albusurile cu zaharul.se
adauga treptat piureul de sfecla.galbenusurile se bat cu zaharul vanilat
si coaja de lamaie.se amesteca apoi cele 2.se adauga faina amestecata
cu praful de copt(il puteti stunge cu putina apa min sau zeama de lamaie
dk doriti.eu nu l-am stins).se incorporeaza bn.se adauga nucile ticate
grosier.Se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se pune
caramelul-optional Se trece compozitie de chec peste caramel si se da la
cuptor.Iese o pufosenie f aromata
Comments
Post a Comment