BROWNIES CU NUTELLA
Pentru iubitorii de ciocolata aceasta prajitura este perfecta!!!!!Se face foarte repede dar se mananca imediat ;)
Ingrediente:
- 200 gr ciocolata neagra
- 200 gr unt
- 350 gr de zahar
- 60 gr cacao
- coaja de lamaie
- 120 gr faina
- 4 oua
- Nutella
Mod de preparare:
Prima data ne ocupam de bilutele de nutella.Se ia cu lingurita din borcanul cu crema si se formeaza bilute(circa 12-15 bilute).Se pun pe o farfurie si se baga la congelator. Se pune ciocolata cu untul si zaharul intr-un castron la bain marie.Cand s-a topit zaharul si s-a omogenizat totul, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca 1-2 minute.Se adauga apoi treptat cate un ou,amestecand incontinuu cu un tel.Apoi cacaoa+faina si coaja de lamaie.Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.Apoi se pun bilutele de nutella unde considerati car veni fiecare bucata de prajitura.Se apasa putin ca sa nu ramana neacoperite.Se baga la cuptor la 200 grade si se lasa pana se formeaza o crusta deasupra si se crapa(la cuptorul cu gaz dureaza cca 25 min).
Se poate servi pur si simplu sau cu iaurt grecesc si cu un jeleu de fructe de padure.Voi reveni si cu reteta pentru jeleu ;)
Comments
Post a Comment