CARROT CAKE

                                                             CARROT CAKE

      Am tot zis sa incerc sa fac si eu un tortulet cu morcovi....Dupa ce am descoperit gustul legumelor in  prajitura cu cartof dulce sau in checul cu sfecla rosie,briose etc a venit timpul morcovilor sa isi faca aparitia intr-un tortulet.Am tot vazut retete de-a lungul timpului asa ca mi-am facut cat de cat o idee despre cum as vrea sa fie:blat umed,usor cremos dar si crocant si foarte aromat si o crema fina >3
       Ingrediente blat( a iesit un tort inalt suficient pt 12 persoane):
  • 1 conserva de compot de ananas(560 )
  • 2 mere mari dulci
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • 1 lingurita cu varf scortisoara(sau 2 daca va place scortisoara foarte mult)
  • 2 linguri dulceata de lamaie(optional)
  • 2 zahar vanilat
  • esenta de vanilie/coaja de lamaie/coaja e portoala(atentie sa nu contina ceara)
  • 150 gr nuci
  • 10 prune uscate fara fum(mari)
  • 4 morcovi mari
  • 2 linguri cu zahar(optional)
     Mod de preparare blat:
Am pus ananasul scurs+ merele rase intr-un castron si le-am blenduit(cu un blender vertical dar puteti sa folositi si unul normal).Apoi am adaugat oualele,sarea,esenta de vanilie,coaja de portocala,zaharul,zaharul vanilat.Faina o amestecam cu praful de copt,bicarbonatul,scortisoara.Punem apoi ingredientele uscate peste celelalte,incorporam bine.Adaugam apoi prunele,nucile si morcovii(eu i-am dat prin razatoarea mica si nu i-am stors),apoi dulceata de lamaie.Punem compozitia in forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptor la 180 gr(sau cum stiti ca e mai bine in cuptorul vostru)pentru cca 35 min.Lasam sa se raceasca complet blatul si apoi il scoatem din forma si-l portionam.
    Ingrediente crema:
  • 50g unt moale
  • 100g zahăr pudră(daca vreti sa fie mai putin dulce puteti sa puneti doar o lingura sau deloc)
  • 200g cremă de brânză
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • frisca vegetala  250 ml
Se bate crema de branza cu zaharul.frisca separat,untul separat.Se adauga branza treptat peste unt si la sfarsit frisca si coaja de lamaie(eu nu am mai pus si ar fi fost nevoie).
Ansamblam si ornam in functie de imaginatie.Eu am folosit nuca prajita si am facut ornamente din zahar ars :)
Spor la gatit :-* !





Comments

Popular Posts